About us

WÚ::

Estretament vinculats a la Barcelona Laptop Orchestra, Wú:: és un col·lectiu que investiga nous llenguatges per a la interpretació en viu amb l’ajuda de les noves tecnologies.  Principalment centrat en desenvolupar nous instruments audiovisuals, escenografia interactiva, noves tècniques d’animació per al directe, … no renuncia a qualsevol cosa que els porti a explorar nous camins.

Àlex Barrachina és Físic, técnic de so, programador i músic, amb diversos postgraus en tecnologia musical. Actualment és responsable del departament Audiovisual i professor d’ Interpretació amb Mitjans Electrònics i Anàlisi, síntesi i processament del so II a l’ Escola Superior de Música de Catalunya, co-director de la Barcelona Laptop Orchestra i fundador del col.lectiu Wú::, en el que desenvolupa tecnologies interactives per a les arts escèniques.

Alguns dels projectes en els que ha participat:

Sound and Music Computing Conference (Porto, Portugal, 2009), Sound and Music Computing Conference(Barcelona, España, 2010), Sons del Sud, para el Instituto Goethe (l’ Auditori, Barcelona, 2011), Network Performing Arts Production Workshops (Barcelona, España, 2011), Festival Sònar (Barcelona, España, 2011), Workshop pure Data Convention (Weimar, Germany, 2011), Network Music Festival (Birmingham, UK, 2012), Festival Internacional de Musique Universitaire (Belfort, France, 2012), CurtCircuitFest – DrapArt (CCCB, Barcelona, 2012), Worksop Música en xarxa, Festa de la Ciència (Barcelona, España, 2012),Network Music Workshop (Barcelona, España, 2013), Workshop World Mobile Center (Barcelona, España, 2013), Concert i Workshop al Festival Sònar (Barcelona, España, 2013), Workshop BabyLaptopOrchestra, SonarKids (Cosmocaixa, Barcelona, 2013), Wordsland, an Interactive for BMW (Paris, France, 2014), Insectotropics – Infern de dante (Fabra i Coats, Barcelona, 2014).

Roger Pibernat és il·lustrador (http://rogerpibernat.com/).  Autodidacta, ha treballat en diversos camps d’aquesta disciplina com animació, story-boards, interactius, exposicions, il·lustració editorial, divulgativa i científica, llibres de text, … però també ha treballat en altres àmbits com la televisió i la programació.  És músic amateur.   Actualment és membre de la Barcelona Laptop Orchestra i del col.lectiu Wú::, en el que desenvolupa tecnologies interactives per a les arts escèniques.

 Glen Fraser (http://blog.glenfraser.com/) és Enginyer Informàtic per l’Universitat d’Alberta (Edmonton, Canadà).  Ha treballat en nombrosos projectes de software creatiu i instal·lacions artístiques amb gràfics 3D, so, animació interactiva i realitat virtual al Banff Centre for the Arts (Banff, Canadà) i a Telepresence Research (San Francisco, EE.UU.).  Durant una dècada va treballar a Softimage (Mont-real, Canadà) on va ser un programador clau i líder d’equip treballant en diversos camps com la visualització i interactivitat 3D, captura i control del moviment, eines d’animació d’alt nivell, sistemes de partícules, …  Va coeditar una columna sobre Gràfics Interactius en Temps Real al newsletter de SIGGRAPH Computer Graphics.  Té interessos molt variats que inclouen sistemes narratius interactius, fotografia i síntesi d’imatge, música i síntesi del sò, poesia i… síntesi del llenguatge?  Actualment és membre de la Barcelona Laptop Orchestra i del col.lectiu Wú::, en el que desenvolupa tecnologies interactives per a les arts escèniques.