Dub-o-matic

Sampling is a way to take a section or even a completed track and repurpose it in a way to make it fresh. Dub-o-matic is an instrument inspired in that techniques , popularized by DJs and producers around the birth of Dub and hip hop.

Originalment concebut per al festival Kronos a l’Arts Santa Mònica, el Dub-o-matic és un instrument per a que el públic no iniciat (per exemple nens) pugui explorar fàcilment les possibilitats de fer música amb samples, usant tècniques inspirades en el Dub, el Hip-hop o la música electrònica.

3 loops síncrons que poden ser manipulats per la experimentació rítmica i l’explotació del fenòmen de l’error.

La cultura del sampling

Originalmente desenvolupat als anys 1940s per músics que manipulen loops de grabacions de cinta i vinils en pecess de música concreta i electroacústica, el seu us en la música popular data dels 1960s a Jamaica, on productors de Dub como King Tuby i Lee Scratch Perry comencen a usar las bases rítmiques pre-gravades de temes de reggae per a produir nova música, manipulant mixers i echo reverbs com a instruments.

Als 1970s, els immigrants jamaicans porten les técniques del Dub a EEUU, on neix el Hip Hop, que originalment usa breaks de discos de soul i funk en tocadiscs per generar bases rítmiques.

 

 

Originalment concebuda per a l’espectacle Històries elèctriques, l’instrument ha anat mutant per a que sigui més divertit i fàcil de tocar.Los comentarios están cerrados.